юни 30, 2021

Бърза продажба на имот

Да продадете имота си може да бъде трудна задача. Продажбата на имот няма нищо общо с продажбата на кола. Тя изисква по-тактичен подход както при представянето пред купувачите, така и с образуването на цената.

Има и случаи, когато сте направили всичко както трябва и въпреки това купувачи няма. В такива моменти не трябва да се отказвате, а да търсите някаква алтернатива- продажба чрез брокер или пък по-добра реклама в интернет пространството. В тази статия ще прочетете няколко съвета, които биха ви били от полза при продажбата на имот.

Сами ли да продаваме или с брокер?

Трябва да бъдете наясно с отговора на този въпрос. Продажбата с помощта на брокер има плюсове, които ще бъдат от полза. Добрите брокери знаят всички! Те могат да помогнат с определянето на цената на имота, знаят къде да продават имота, знаят на кого и как да направят продажбата.

продажба на имот чрез брокер

Много от брокерите имат "хора", които търсят имоти и вашият имот може да бъде продаден моментално, ако отговаря на изискванията на тези "хора". При този случай вие няма да чакате точният купувач и дори ще получите добри пари за своя имот.

Ако решите сами да продавате своя имот, то вие ще трябва внимателно да изберете неговата цена, местата където ще разпространявате обявата, сезона, в който да я пуснете и още много неща. Дори да публикувате на много места, че продавате имот, то това не е 100% гаранция, че ще бъде продаден.

Подгответе имота си за продажбата!

Всеки един имот има своите добри и лоши страни. Вие трябва да направите така, че добрите страни да изпъкнат на преден план, а лошите да останат назад, за да не пречат на продажбата. Трябва да направите това, защото при евентуални огледи на имота лошите страни на имота ще засенчат добрите и почти нищо няма да се хареса на купувача.

подготовка на имота за продажба

Особено важен е търговският вид при продажбата на апартамент или етаж от къща. За апартамент може да потърсите дизайнер, който да помогне с подредбата на жилището. При апартаментите трябва правилно да бъде използвано пространството, което има. С правилната подредба на всичко и подходящите цветове, жилището ви ще бъде номер едно.

Как да определим точната цена на имота?

Тук трябва да знаете нещо- високата цена няма да е във ваша полза, а ниската цена пък не е гаранция за бърза продажба. При ниска цена на имота много от купувачите ще се усъмнят в качеството му, а при висока цена ще имат и големи очаквания, които ако не покриете няма да продадете имота.

как да определим цената на имота си

Най-добре при определянето на цена е да потърсите помощ от някого, който е професионалист в сферата на продажбите и определянето на цените и да му се доверите. При определянето на цената се взема в предвид състоянието на имота, цените на пазара в момента, плюсовете и минусите на имота и времето, в което се продава. Трябва да знаете, че реалната цена продава имота, а не твърде високата или твърде ниската!

Кои са най-честите грешки, които може да направи един продавач?

Обзавеждането преди продажбата няма да ви помогне. Вие ще похарчите доста пари за обзавеждането, които ще трябва да прибавите към общата цена. Обзавеждането обаче може да не се хареса на купувачите и те да се откажат.

не обзавеждайте предварително имота си

Самостоятелното определяне на цена не е подходящ подход. Трябва да сте доста запознати с продажбата на имоти и търсенето на имоти, за да определите сами цената на имота.

Трябва да давате повече възможности за оглед на жилището. Когато купувач ви потърси за оглед на жилището, то вие задължително трябва да му осигурите вниманието и времето за този оглед, колкото и да е то.

Документацията… тя трябва да е просто перфектна и напълно изрядна. Ако по някакъв начин покажете на купувачите, че не разполагате с нужната документация, то ви може да ги отблъснете с безхаберието си.

Предлагайте жилището си на по-малко места, но сигурни. Не е хубаво да предлагате имота си на много места, защото купувачите виждат това и лесно ще се отхвърлят от този имот.

продажба на точното място

Обмислете добре как ще подходите при продажбата на имота си. Изключително важно е намерите правилните хора за изкупуване на недвижими имоти, които да ви помогнат с всичко нужно, защото така продажбата ще се случи по-бързо и по-лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изкупуваме коли и имоти

Ако искате да реализирате бърза и сигурна продажба на стария си автомобил може да се свържете с нас за оглед и оценка в рамките на 15 минути ще ви дадем оферта и ако ви устройва след 30 минути колата ще е минала нотариус и ще сте си получили цялата сума.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram