май 16, 2021

Как да продадем старата си кола?

Всеки един шофьор го влекат определен тип коли. Някои харесват новите и скъпи модели, а други си падат по ретро автомобилите. В различните предпочитания няма нищо лошо! За да си купим обаче нова кола е добре да се "отървем" от старата, защото най-вероятно няма да бъде използвана повече. Бързата продажба е в основата на всичко. Колкото по-бързо се продаде колата, толкова по-висока цена можем да и вземем.

Има десетки начини, чрез които да продадем стария и непотребен автомобил. Според мнозина най-лесният и бърз начин е чрез интернет сайтове за продажба на автомобили. Такива сайтове има в изобилие и ние можем да си изберем точно в кой да пуснем колата си. А може и във всички да бъде пусната обява за продажба на автомобил, за да имаме по-голяма успеваемост.

къде да продадем колата си в интернет?

Такива сайтове могат да бъдат аутобг, мобиле, олх, фейсбук, базарбг, кар24 и много други. За да публикувате там обява трябва предварително да сте подготвили автомобила си, защото всичко зависи от неговото състояние.

Погрижете се за външният вид на автомобила!

Хубаво е преди да снимате автомобила, той да бъде най-малкото измит на автомивка. Това се прави, за да може да хванете окото на потенциалния купувач и той да продължи с прегледа на автомобилните снимки. Ако има някакви външни забележки може да ги премахнете в автосервиз или пък сами. При финансова невъзможност за премахване на повредите е хубаво да ги снимате, за да се виждат.

колата преди да я продадем

Не лъжете потребителите на тези сайтове!

Най-важното при продажбата на автомобил през онлайн сайтове е да не бъдат прикривани някакви повреди по автомобила. Това е така, защото при евентуален оглед на място, те могат да излязат наяве и сделката да не се състои изобщо. Напишете в обявата си какви са проблемите и повредите по автомобила. Това ви дава гаранция, че купувачите са запознати с тях и са готови да закупят автомобила такъв, какъвто е.

измами при покупка на кола

Има обаче и друг вариант за продажба на старият ви автомобил. Той навярно е много по лесен и надежден, отколкото онлайн продажбата чрез различни сайтове. Става на въпрос за продажба на автомобил чрез компания за изкупуване на автомобили. Този начин е бърз и безопасен, тъй като фирмата директно изпраща тяхно лице, за да извърши огледа на колата.

продажба на кола чрез компания

Какви коли се търсят тези компании?

Обикновено такива компании търсят автомобили произведени след определена година. Различните компании има различни изисквания за година на производство и ако колата ви попада в нормата, то тя може спокойно да бъде изкупена за отрицателно време.

На каква цена ще бъде закупен автомобила ми?

Цената се определя на място, след като бъде извършен цялостен оглед на автомобила от лице на компанията (в някои случаи може и тест драйв). Цената, която ще ви бъде предложена ще бъде въз основа на видяното по автомобила. Ако вие се съгласите с предложената цена, може да отидете до офис на компанията и сделката да бъде направена там.

Изберете вариант за продажба, който мислите, че ще ви изплати автомобила на определен %, който вие желаете. Бързината при продажбата ще ви бъде от полза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изкупуваме коли и имоти

Ако искате да реализирате бърза и сигурна продажба на стария си автомобил може да се свържете с нас за оглед и оценка в рамките на 15 минути ще ви дадем оферта и ако ви устройва след 30 минути колата ще е минала нотариус и ще сте си получили цялата сума.
Контакти
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram